Rebozo massage

Wat doet deze massage voor je?

Rebozomassage is een massagetechniek die zeer geschikt is voor iedereen en bijna elke situatie. Denk dan ook aan massage bij baby’s, kinderen, volwassenen, ouderen en mindervaliden.

De rebozo is een specifieke draagdoek van katoen met een diagonale rek en wordt oorspronkelijk gemaakt in Mexico en Guatemala. In Midden- en Zuid-Amerika worden de rebozodoeken voor veel verschillende doeleinden gebruikt.
De toepassingen waarvoor ik de rebozo massage gebruik zijn de volgende: Ontspanningsmassage, kindermassage (bij ADHD, ADD, HSP en autisme), massage van ouderen en minder validen, zwangerschapsmassage en klachtenbehandeling.

Tijdens een rebozo massage kan de kleding worden aangehouden en kan zowel liggend als zittend ontvangen worden waardoor deze geschikt is voor rolstoelgebruikers..

Hoe werkt de behandeling?

De massage wordt over de kleren heen gegeven en hierdoor kan hij op elk gewenste tijd en plaats gegeven worden zonder direct lichamelijk contact. Door bewegingen, het wiegen en schudden, is het een zeer aangename manier om het lichaam te laten ontspannen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht en zo is het ook een mooie manier voor een uitzonderlijke aarding. De rebozo massage is een zeer ontspannende massage en wordt door ervaren als zeer fijn en rustgevend.

Wat je kan verwachten

Je hebt nog nooit een massage ontvangen en bent nieuwsgierig. Je staat op het punt om te boeken maar weet niet goed wat je kunt verwachten? Fantastisch, leuk dat je zo ver bent gekomen en mijn website hebt doorgebladerd. Hieronder geef ik je meer informatie.

Allereerst is het fijn om te weten dat alles wat je mij verteld, of laat zien, in een veilig omgeving zal zijn en niet met derden zal worden gecommuniceerd tenzij jij daar specifiek toestemming voor geeft (bijv. in geval van overleg met arts, therapeut of behandelaar).

Wat sterk van belang is, is dat je in ‘relatief’ goede gezondheid bent. Dat wil zeggen dat je op het moment van de massage niet iets onder de leden hebt wat ik met een behandeling zou kunnen verergeren. Een massage is een stimulans van de weefsels, bloedvaten en lymfatisch systeem waardoor er veel gebeurt met je lichaam. Mocht je nu bijvoorbeeld beginnend grieperig zijn, kan het zijn dat jouw lichaam heel hard gaat ontgiften omdat ik de lymfe stimuleer hard te werken. Hierdoor kun je een hevige koortsreactie krijgen.

Plan een massage lekker op een moment in de week, op een moment van de dag dat je weet dat je daarna niet veel meer hoeft. Simpelweg om het feit dat jij jouw lichaam de tijd geeft bij te komen van de massage, en de massage zijn werk kunt laten doen zonder meteen in de stress te zijn van nieuwe afspraken en verplichtingen.

Wees lekker op tijd, dat scheelt ook een hoop stress.
Bij binnenkomst mag je de massageruimte betreden en zal ik je kort vragen hoe het met je gaat, hoe je je voelt. Wat jij mij hierin toevertrouwd blijft tussen ons, daarover spreek ik niet met anderen. We besluiten dan ook definitief welke delen van jouw lichaam aandacht vragen, of dat ik je een volledige behandeling geef.

Je mag je kleren bij deze massage aanhouden. Wel is het fijn om soepele (sport-) kleding aan te trekken om wrijving door de doeken te verminderen.

Ik begin de massage met een vertrouwensoefening. Hierbij mag je voelen hoe ik je draag en ondersteun met de doeken, en leer je vertrouwen hoe ver je kan en wilt gaan met de balans. Daarna zal ik een aantal oefeningen doen op handen en knieën, over een yogabal en hangend in de doek. Hierna nodig ik je uit om lekker op de rug te komen liggen op een yogamat en zal ik van je hoofd tot je voeten behandelen.

Tijdens de massage mag je altijd aangeven of iets prettig voelt, pijnlijk is, niet verdraagzaam is, en of ik moet stoppen. Jij hebt de controle, ik zal niets doen waar jij je niet fijn bij voelt.

Mocht je tijdens de massage misselijk worden, hoofdpijn krijgen of duizelig worden laat het mij dan direct weten want dan pas ik de massage aan of rond ik deze af. Voel je nimmer beschaamd of bezwaard om te zeggen dat het genoeg is geweest. Juist daarmee geef je heel goed jouw grenzen aan en gaan we een volgende keer proberen of we die grens al kunnen/mogen verleggen om jou meer ontspanning te brengen.

In de hectiek van ons leven geven we vaak onze grenzen pas (te) laat aan. Om dit op de massagetafel wel te doen noem ik zelfzorg. Je hebt namelijk een massage geboekt om goed voor jezelf te zorgen.

Na de massage zal ik rustig eindigen met een energetische verdeling. Dit is een fijne, zachte aanraking met lichte druk om je tot rust te manen, weer contact te laten voelen met jouw lijf. Ik werk dan van je schouders, naar je voeten en sluit daarmee de massage af.

Hierna zal ik de ruimte even verlaten en haal ik lekker een glaasje water voor je. Dit is voor jou nog even een moment om te voelen wat de behandeling met je heeft gedaan, waar de doeken nog voelbaar zijn op jouw lichaam, hoe het is gesteld met jouw ademhaling.

Bij binnenkomst zal ik je omhoog helpen en mag je nog even zittend rustig je glaasje water opdrinken.

Drink gedurende de dag extra water, meer dan je van jezelf gewend bent. Water helpt om jouw lichaam te reinigen. Ons lichaam is vooral uit vocht opgebouwd en zie het zo dat wanneer je dit vocht niet dagelijks ‘spoelt’ het stilstaande water als een moeras wordt. Door de rebozo schudding breng ik beweging in het vocht van jouw lichaam (o.a. bloedvaten, lymfestelsel) en als dit vocht dus veel afvalstoffen draagt uit de blokkades in jouw lijf, kunnen deze, indien niet goed gereinigd, ongemak en ziekte veroorzaken als spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en koorts.

Neem na de behandeling lekker de tijd voor jezelf, maak je dag niet te hectisch!

En tot slot vind ik het fijn om feedback te krijgen. Dus mocht je na de behandeling ongemakken opmerken, of juist fantastische veranderingen, wil je graag nog iets zeggen over wat de behandeling met je heeft gedaan dan hoor ik dat graag!