Boek nu

Oosterse massage

Wat doet deze massage voor je?

De traditionele Chinese geneeskunde benadert het menselijk lichaam op een andere manier dan de reguliere westerse geneeskunde. De filosofie van de oosterse geneeskunde gaat uit van de arts als tuinier, en het lichaam als tuin. Het is een holistische manier van kijken naar de klachten en aandoeningen die worden gepresenteerd. Het gaat uit van een globaal gerichte manier van leven en de patiënt geneest zichzelf. In mijn taak als genezer fungeer ik hierin slechts als gids.

De oosterse massage is een fijne, diepe massage die een nieuwe dimensie introduceert in het ontspannen van de spieren. Afhankelijk van de sessie kan ik je behandelen op gebieden waar blokkades of spanning zitten, maar ik kan je ook uitgebreider begeleiden in het ontravelen van (chronische) problemen en aandoeningen. Duidelijkheid scheppen en klachten verlichten of zelf volledig wegbehandelen. Dit doe ik aan de hand van een anamnese met vragen, waarna ik een diagnose opstel volgens de vijf elementen uit de traditionele Chinese geneeskunde (Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water) en een serie van twee tot vijf behandelingen uitschrijf die steeds dieper ingaan op de klacht(en).

Deze massage kan goed ingezet worden bij het ontspannen, het verbeteren van de gezondheid, aanvullend op (alternatieve) therapeutische behandeling en om bestaande (chronische) klachten te verhelpen.

Hoe werkt de behandeling?

Uitgaande van een ontspannen behandeling zal ik het afgesproken gebied van jouw lichaam behandelen. Omdat ik graag grondig te werk ga zal dit niet een groot gebied zijn, zodoende kan ik garanderen dat de obstakels die ik tegenkom genoeg aandacht kan bieden.

In het geval van een specifieke behandeling aan de hand van een anamnese en diagnose zal ik het afgesproken gebied behandelen en na twee behandelingen met jou evalueren waarna we samen besluiten of bijsturing of doorgaan met de behandeling wenselijk is en welke de meeste resultaat zal leveren.

Prijzen

Wat je kan verwachten

Voorbereiding

Je hebt nog nooit een massage ontvangen en bent nieuwsgierig. Je staat op het punt om te boeken maar weet niet goed wat je kunt verwachten? Fantastisch, leuk dat je zo ver bent gekomen en mijn website hebt doorgebladerd. Hieronder geef ik je meer informatie.

Allereerst is het fijn om te weten dat alles wat je mij vertelt, of laat zien, in een veilig omgeving zal zijn en niet met derden zal worden gecommuniceerd tenzij jij daar specifiek toestemming voor geeft (bijv. in geval van overleg met arts, therapeut of behandelaar).

Wat sterk van belang is, is dat je in ‘relatief’ goede gezondheid bent. Dat wil zeggen dat je op het moment van de massage niet iets onder de leden hebt wat ik met een behandeling zou kunnen verergeren. Een massage is een stimulans van de weefsels, bloedvaten en lymfatisch systeem waardoor er veel gebeurt met je lichaam. Mocht je nu bijvoorbeeld beginnend grieperig zijn, kan het zijn dat je lichaam gaat ontgiften omdat ik de lymfe stimuleer hard te werken. Hierdoor kun je een hevige koortsreactie krijgen.

Plan een massage lekker op een moment in de week, op een moment van de dag dat je weet dat je daarna niet veel meer hoeft. Simpelweg om het feit dat jij jouw lichaam de tijd geeft bij te komen van de massage, en de massage zijn werk kunt laten doen zonder meteen in de stress te zijn van nieuwe afspraken en verplichtingen.

Binnenkomst

Wees lekker op tijd, dat scheelt ook een hoop stress.
Bij binnenkomst mag je de massageruimte betreden en zal ik je kort vragen hoe het met je gaat, hoe je je voelt. Wat jij mij hierin toevertrouwt blijft tussen ons, daarover spreek ik niet met anderen. We besluiten dan ook definitief welke delen van jouw lichaam aandacht vragen, welke ik dan zal gaan behandelen.

Je mag je kleren over de stoel heen hangen en dan kom je op tafel.
Afhankelijk van de massage die ik je geef hoef je niet geheel ontkleed op tafel te komen liggen. Voor de Oosterse massage vraag ik je om alle kleding uit te doen behalve het ondergoed. Draag niet je duurste ondergoed of lingerie, ik zou het zonde vinden als er een vlek op komt van de massageolie die ik gebruik. Belangrijk om te noemen is dat ik niet aansprakelijk ben voor het maken van vlekken op jouw kleding.

Dan kom je lekker op tafel liggen en mag je als dame je bh ook nog uit doen. Ik dek je toe met handdoeken dus jouw privacy en intimiteit blijft gewaarborgd.

Massage

Ik begin met het insmeren van het te behandelen gebied en hierbij gebruik ik heerlijke oliën van Blooming Naturals. Ik kies met zorg een olie uit die meer diepte geeft aan de massage. Zo bevatten de verschillende oliën kruiden die kunnen helpen de klachten waarvoor je komt te verzachten en mijn massage dieper toe te laten. Graag hoor ik of je allergisch bent voor bepaalde kruiden of noten, dan hou ik hier rekening mee met de keuze van de olie.

Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied zal ik je lichaam aanraken met mijn handen, duimen, pols en ellebogen en werk ik van lichte, opwarmende strijkende wrijving naar steeds diepere technieken, waarna ik weer eindig met rustige lichte strijkingen. Bij sommige behandelingen gebruik ik attributen zoals silicone cups, guasha stenen, basalt stenen etc. Elk hebben een eigen werking op het lichaam en daarover is meer te lezen op de pagina van de desbetreffende massage.

Tijdens de massage mag je altijd aangeven of iets prettig voelt, pijnlijk is, niet verdraagzaam is, en of ik moet stoppen. Jij hebt de controle, ik zal niets doen waar jij je niet fijn bij voelt.

Mocht je tijdens de massage misselijk worden, hoofdpijn krijgen of duizelig worden laat het mij dan direct weten want dan pas ik de massage aan of rond ik deze af. Voel je nimmer beschaamd of bezwaard om te zeggen dat het genoeg is geweest. Juist daarmee geef je heel goed jouw grenzen aan en gaan we een volgende keer proberen of we die grens al kunnen/mogen verleggen om jou meer ontspanning te brengen.

In de hectiek van ons leven geven we vaak onze grenzen pas (te) laat aan. Om dit op de massagetafel wel te doen noem ik zelfzorg. Je hebt namelijk een massage geboekt om goed voor jezelf te zorgen.

Na afloop

Na de massage zal ik rustig eindigen met een energetische verdeling. Dit is een fijne, zachte aanraking met lichte druk om je tot rust te manen, weer contact te laten voelen met jouw lijf. Ik werk dan van je schouders, naar je voeten en sluit daarmee de massage af.

Hierna zal ik de ruimte even verlaten, was ik mijn handen en haal ik lekker een glaasje water voor je. Dit is voor jou nog even een moment om te voelen wat de massage met je heeft gedaan, waar mijn handen nog voelbaar zijn op je lichaam, hoe het is gesteld met jouw ademhaling.

Bij binnenkomst zal ik je omhoog helpen, mag je nog even zittend op tafel rustig je glaasje water opdrinken en dan jezelf aankleden.
Drink gedurende de dag extra water, meer dan je van jezelf gewend bent. Water helpt om je lichaam te reinigen. Ons lichaam is vooral uit vocht opgebouwd en zie het zo dat wanneer je dit vocht niet dagelijks ‘spoelt’ het stilstaande water als een moeras wordt. Door te masseren breng ik beweging in het vocht van je lichaam (o.a. bloedvaten, lymfestelsel) en als dit vocht dus veel afvalstoffen draagt uit de blokkades in jouw lijf, kunnen deze, indien niet goed gereinigd, ongemak en ziekte veroorzaken als spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en koorts.

Neem na de massage lekker de tijd voor jezelf, maak je dag niet te hectisch!

En tot slot vind ik het fijn om feedback te krijgen. Dus mocht je na de behandeling ongemakken opmerken, of juist fantastische veranderingen, wil je graag nog iets zeggen over wat de behandeling met je heeft gedaan dan hoor ik dat graag!