Boek nu

Oorkaarsen en massage

Oorkaarsen worden al eeuwenlang toegepast bij diverse klachten aan het oor.
De oorkaarsen zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke grondstoffen. Je kunt het zien als langwerpige, holle “stokjes” van opgerold katoen. De katoen is verzadigd van pure bijenwas en meestal vermengd met kruiden.

Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken diep in op acupunctuurpunten die diep in het oor liggen, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.
Oorkaarsen kunnen verlichting geven bij diverse klachten aan het hoofd, zoals verkoudheidsklachten, oorklachten en hoofdpijnen. Tevens door je te concentreren op het geknetter van de vlam is mijn ervaring dat het zeer ontspannend werkt en je hoofd leeg maakt. Zodoende is deze massage ook zeer geschikt om rust te brengen in of na stressvolle situaties.

Wanneer de oorkaars wordt aangestoken, ontstaat er een onderdruk, het zogenoemde schoorsteeneffect. Dit zorgt voor een licht zuigende werking in het oor. Eventueel vuil uit het oor wordt opgezogen en vind je later terug in de oorkaars.

Prijzen

Wat je kan verwachten

Voorbereiding

Je hebt nog nooit een massage ontvangen en bent nieuwsgierig. Je staat op het punt om te boeken maar weet niet goed wat je kunt verwachten? Fantastisch, leuk dat je zo ver bent gekomen en mijn website hebt doorgebladerd. Hieronder geef ik je meer informatie.

Allereerst is het fijn om te weten dat alles wat je mij verteld, of laat zien, in een veilig omgeving zal zijn en niet met derden zal worden gecommuniceerd tenzij jij daar specifiek toestemming voor geeft (bijv. in geval van overleg met arts, therapeut of behandelaar).

Wat sterk van belang is, is dat je in ‘relatief’ goede gezondheid bent. Dat wil zeggen dat je op het moment van de massage niet iets onder de leden hebt wat ik met een behandeling zou kunnen verergeren. Een massage is een stimulans van de weefsels, bloedvaten en lymfatisch systeem waardoor er veel gebeurt met je lichaam. Mocht je nu bijvoorbeeld beginnend grieperig zijn, kan het zijn dat jouw lichaam heel hard gaat ontgiften omdat ik de lymfe stimuleer hard te werken. Hierdoor kun je een hevige koortsreactie krijgen.

Plan een massage lekker op een moment in de week, op een moment van de dag dat je weet dat je daarna niet veel meer hoeft. Simpelweg om het feit dat jij jouw lichaam de tijd geeft bij te komen van de massage, en de massage zijn werk kunt laten doen zonder meteen in de stress te zijn van nieuwe afspraken en verplichtingen.

Binnenkomst

Wees lekker op tijd, dat scheelt ook een hoop stress.
Bij binnenkomst mag je de massageruimte betreden en zal ik je kort vragen hoe het met je gaat, hoe je je voelt. Wat jij mij hierin toevertrouwd blijft tussen ons, daarover spreek ik niet met anderen. 

Bij de oorkaarsen en massage hoef je niet ontkleed op tafel te komen liggen, je mag je kleding aanhouden. 

Massage

Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied zal ik je lichaam aanraken, behandelen met mijn handen, duimen en vingers. Bij sommige behandelingen gebruik ik attributen zoals silicone cups, guasha stenen, basalt stenen etc. Elk hebben een eigen werking op het lichaam en daarover is meer te lezen op de pagina van de desbetreffende massage.

Tijdens de oorkaarsen en massage zal ik beginnen met een massage van het gezicht om de lymfe in het gezicht te stimuleren. Hierna zal ik je vragen naar je zij te draaien en zal ik een oorkaars aansteken. Deze brand gedurende +/-10min en in deze tijd zal je merken dat je gedachten steeds rustiger worden. Hierna zal ik vragen je op de andere zijde te draaien.
Je mag altijd aangeven of iets prettig voelt, pijnlijk is, niet verdraagzaam is, en of ik moet stoppen. Jij hebt de controle, ik zal niets doen waar jij je niet fijn bij voelt.

Mocht je tijdens de massage misselijk worden, hoofdpijn krijgen of duizelig worden laat het mij dan direct weten want dan pas ik de behandeling aan of rond ik deze af. Voel je nimmer beschaamd of bezwaard om te zeggen dat het genoeg is geweest. Juist daarmee geef je heel goed jouw grenzen aan en gaan we een volgende keer proberen of we die grens al kunnen/mogen verleggen om jou meer ontspanning te brengen.

In de hectiek van ons leven geven we vaak onze grenzen pas (te) laat aan. Om dit op de massagetafel wel te doen noem ik zelfzorg. Je hebt namelijk een massage geboekt om goed voor jezelf te zorgen.

Na afloop

Na de behandeling zal ik rustig eindigen. Hierna zal ik de ruimte even verlaten, was ik mijn handen en haal ik lekker een glaasje water voor je. Dit is voor jou nog even een moment om te voelen wat de oorkaarsen met je hebben gedaan, waar mijn handen nog voelbaar zijn op jouw gezicht, hoe het is gesteld met jouw ademhaling.

Bij binnenkomst zal ik je omhoog helpen, mag je nog even zittend op tafel rustig je glaasje water opdrinken.

Drink gedurende de dag extra water, meer dan je van jezelf gewend bent. Water helpt om jouw lichaam te reinigen. Ons lichaam is vooral uit vocht opgebouwd en zie het zo dat wanneer je dit vocht niet dagelijks ‘spoelt’ het stilstaande water als een moeras wordt. Door te masseren breng ik beweging in het vocht van jouw lichaam (o.a. bloedvaten, lymfestelsel) en als dit vocht dus veel afvalstoffen draagt uit de blokkades in jouw lijf, kunnen deze, indien niet goed gereinigd, ongemak en ziekte veroorzaken als spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en koorts.

Neem na de massage lekker de tijd voor jezelf, maak je dag niet te hectisch!

En tot slot vind ik het fijn om feedback te krijgen. Dus mocht je na de behandeling ongemakken opmerken, of juist fantastische veranderingen, wil je graag nog iets zeggen over wat de behandeling met je heeft gedaan dan hoor ik dat graag!