Massage Therapie;

het woord therapie komt van Therapeia, een oud-Grieks woord. De betekenis komt neer op het volgende: “het geven van zorg en aandacht aan een ander door te pogen naast of met die ander te staan als hij of zij in de wereld is en zijn leven leeft.”

(Evans, in: Dialogue with R.D. Laing, Praeger, New York 1981).

Een massage volgens de traditionele Chinese geneeskunde, over de meridianen. 

Ontspanningsmassage is een massage die met anatomische basiskennis en aandachtige aanraking wordt uitgevoerd.

Een massage volgens de traditionele Chinese geneeskunde, over de meridianen met behulp van gua sha edelsteen.

Deze massage werkt diep ontspannend, stress verlagend en werkt effectief bij genezing van blessures en pijnverlichting.

Hydromassage is een heerlijke massage die plaatsvind op met warm water gevulde kussens.

Een behandeling met moxa stick volgens de traditionele Chinese geneeskunde, over de meridianen.

Voor de behandeling zal ik je klachten inventariseren zodat ik de massage aan kan laten sluiten op wat jouw lichaam nodig heeft.

Ik zal in een korte intake aan de hand van vragen jouw wensen (en/of klachten) duidelijk maken. Daarin onderscheid ik aspecifieke klachten en specifieke klachten. Aspecifieke klachten komen vaak voor, dit zijn klachten die niet door een duidelijke aandoening worden veroorzaakt of mogelijk nog geen aandoening zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan lage rugpijnen. Dit kan van fysieke, psychologische of sociale aard zijn.

Specifieke klachten zijn de klachten die duidelijk veroorzaakt worden door een medische aandoening. In dit geval zal ik je altijd eerst verwijzen naar een huisarts of fysiotherapeut. Vervolgens kunnen we samen een plan van behandeling maken. Ik neem graag de tijd voor je om hier ruimte aan te geven.

Het kan zijn dat ik een combinatie van verschillende massages toepas om, in afstemming met jouw lichaam, het gewenste effect te bereiken.

Belangrijk te noemen om verwarring te voorkomen, ik zal níet ingaan op ongepaste verzoeken!

Veelgestelde vragen

Ik zal niet masseren bij de volgende (actieve) klachten:
– Bij hartklachten en hartafwijkingen
– Bij zwangerschap tot 14 weken
– Bij koorts of infecties zoals griep, verkoudheid, keelontsteking
– Bij kanker
– Bij steenpuisten
– Bij besmettelijke huidaandoeningen
– Bij algemene slechte toestand
– Bij ontstekingen
– Bij een te lage bloeddruk

Twijfel je over een lichamelijke klacht of ongemak en de combinatie met massage? Dan kun je mij altijd telefonisch consulteren en overleggen we samen of een behandeling kan worden ingezet en welke behandeling dan geschikt zal zijn.

Ja zeker. Heb jij allergieën of overgevoeligheid voor bestanddelen waar ik rekening mee moet houden? Dan hoor ik daar graag over. Ik heb verschillende biologische, zeer pure oliën van Blooming Naturals die ik gebruik en daarin wordt gebruik gemaakt van pure etherische olie. Een overgevoeligheid voor parfumstoffen of massageoliën zonder notenolie heb ik ook in mijn bezit.

Reserveren is absoluut gewenst om jezelf te verzekeren van mijn tijd en toewijding. 

Mijn praktijk bevind zich op de eerste verdieping van mijn woonhuis en is bereikbaar met een trap. Hierdoor is het helaas niet meer mogelijk om rolstoelgebonden klanten te kunnen behandelen. 

Ben je goed ter been en kan je een trap lopen (mits licht ondersteund), dan ben je natuurlijk van harte welkom.

Je bent vrij om een behandeling te annuleren onder de volgende voorwaarden:

Indien je een behandeling annuleert minder dan 24 uur voor de gereserveerde behandeltijd, dan wordt 100% van de waarde in rekening gebracht. Mocht je in deze tijd gezondheidsklachten hebben ontwikkeld, of je onwel voelen dan kun je kosteloos je afspraak verschuiven.