Hotstone massage

Wat doet deze massage voor je?

Deze massage werkt diep ontspannend en stress verlagend en is perfect om je lichaam te ontgiften, werkt effectief bij genezing van blessures en pijn verlichtend. De basaltstenen (lavastenen) die ik hiervoor gebruik worden verwarmd tot ongeveer 50 graden, deze nemen warmte op en dragen dit over op het lichaam. Dit werkt stimulerend voor de spieren, activeert het lymfesysteem en door het verhogen van de temperatuur neemt de stofwisseling toe. De sterke ijzerwaarde van de stenen werkt magnetiserend op het lichaam. De bloedvaten verwijden, bloeddruk neemt toe en daarmee worden blokkades uit de spieren en gewrichten losgemaakt en afgevoerd. Denk hierbij aan sneller herstel na blessure, afvoer van verzuring uit het lijf, etc.

Gezien bij deze massage veel olie wordt gebruikt is gebruik van de douche na afloop tegen meerprijs optioneel.

Hoe werkt de behandeling?

Behandeling

Gezien bij deze massage veel olie wordt gebruikt is gebruik van de douche na afloop tegen meerprijs optioneel.therapeutische behandeling door arts, fysiotherapeut of chiropractor worden ingezet.

Wat je kan verwachten

Je hebt nog nooit een massage ontvangen en bent nieuwsgierig. Je staat op het punt om te boeken maar weet niet goed wat je kunt verwachten? Fantastisch, leuk dat je zo ver bent gekomen en mijn website hebt doorgebladerd. Hieronder geef ik je meer informatie.

Allereerst is het fijn om te weten dat alles wat je mij vertelt, of laat zien, in een veilig omgeving zal zijn en niet met derden zal worden gecommuniceerd tenzij jij daar specifiek toestemming voor geeft (bijv. in geval van overleg met arts, therapeut of behandelaar).

Wat sterk van belang is, is dat je in ‘relatief’ goede gezondheid bent. Dat wil zeggen dat je op het moment van de massage niet iets onder de leden hebt wat ik met een behandeling zou kunnen verergeren. Een massage is een stimulans van de weefsels, bloedvaten en lymfatisch systeem waardoor er veel gebeurt met je lichaam. Mocht je nu bijvoorbeeld beginnend grieperig zijn, kan het zijn dat je lichaam gaat ontgiften omdat ik de lymfe stimuleer hard te werken. Hierdoor kun je een hevige koortsreactie krijgen.

Plan een massage lekker op een moment in de week, op een moment van de dag dat je weet dat je daarna niet veel meer hoeft. Simpelweg om het feit dat jij jouw lichaam de tijd geeft bij te komen van de massage, en de massage zijn werk kunt laten doen zonder meteen in de stress te zijn van nieuwe afspraken en verplichtingen.

Wees lekker op tijd, dat scheelt ook een hoop stress.
Bij binnenkomst mag je de massageruimte betreden en zal ik je kort vragen hoe het met je gaat, hoe je je voelt. Wat jij mij hierin toevertrouwt blijft tussen ons, daarover spreek ik niet met anderen. We besluiten dan ook definitief welke delen van jouw lichaam aandacht vragen, welke ik dan zal gaan behandelen.

Je mag je kleren over de stoel heen hangen en dan kom je op tafel.
Afhankelijk van de massage die ik je geef hoef je niet geheel ontkleed op tafel te komen liggen. Voor de hotstone massage vraag ik je om alle kleding uit te doen behalve het ondergoed. Draag niet je duurste ondergoed of lingerie, ik zou het zonde vinden als er een vlek op komt van de massageolie die ik gebruik. Belangrijk om te noemen is dat ik niet aansprakelijk ben voor het maken van vlekken op jouw kleding.

Dan kom je lekker op tafel liggen en mag je als dame je bh ook nog uit doen. Ik dek je toe met handdoeken dus jouw privacy en intimiteit blijft gewaarborgd.

Ik begin met het insmeren van het te behandelen gebied en hierbij gebruik ik heerlijke oliën van Blooming Naturals. Ik kies met zorg een olie uit die meer diepte geeft aan de massage. Zo bevatten de verschillende oliën kruiden die kunnen helpen de klachten waarvoor je komt te verzachten en mijn massage dieper toe te laten. Graag hoor ik of je allergisch bent voor bepaalde kruiden of noten, dan hou ik hier rekening mee met de keuze van de olie.

Bij een hotstone massage zal ik je lichaam aanraken met mijn handen, duimen, pols en de warme basalt stenen. Ik werk dan van onder naar boven, naar het hart toe en met lichte, opwarmende strijkende wrijving naar steeds diepere technieken afwisselend met de stenen en mijn handen, waarna ik weer eindig met rustige lichte strijkingen. 

Tijdens de massage mag je altijd aangeven of iets prettig voelt, pijnlijk is, niet verdraagzaam is, en of ik moet stoppen. Jij hebt de controle, ik zal niets doen waar jij je niet fijn bij voelt. Omdat de stenen heet zijn is deze afstemming erg belangrijk, hou je dus niet sterk, wees lief voor jezelf.

Mocht je tijdens de massage misselijk worden, hoofdpijn krijgen of duizelig worden laat het mij dan direct weten want dan pas ik de massage aan of rond ik deze af. Voel je nimmer beschaamd of bezwaard om te zeggen dat het genoeg is geweest. Juist daarmee geef je heel goed jouw grenzen aan en gaan we een volgende keer proberen of we die grens al kunnen/mogen verleggen om jou meer ontspanning te brengen.

In de hectiek van ons leven geven we vaak onze grenzen pas (te) laat aan. Om dit op de massagetafel wel te doen noem ik zelfzorg. Je hebt namelijk een massage geboekt om goed voor jezelf te zorgen.

Na de massage zal ik rustig eindigen met een energetische verdeling. Dit is een fijne, zachte aanraking met lichte druk om je tot rust te manen, weer contact te laten voelen met jouw lijf. Ik werk dan van je schouders, naar je voeten en sluit daarmee de massage af.

Hierna zal ik de ruimte even verlaten, was ik mijn handen en haal ik lekker een glaasje water voor je. Dit is voor jou nog even een moment om te voelen wat de massage met je heeft gedaan, waar de warmte van de stenen en aanraking van mijn handen nog voelbaar zijn op je lichaam, hoe het is gesteld met jouw ademhaling.

Bij binnenkomst zal ik de basaltstenen verwijderen en help ik je omhoog, mag je nog even zittend op tafel rustig je glaasje water opdrinken en dan jezelf aankleden. Omdat bij deze massage veel olie wordt gebruikt mag je de handdoeken die ik heb gebruikt om je af te dekken gebruiken om de overtollige olie van je af te wrijven. Mocht je gebruik willen maken van de douche dan is dat tegen meerprijs mogelijk.

Drink gedurende de dag extra water, meer dan je van jezelf gewend bent. Water helpt om je lichaam te reinigen. Ons lichaam is vooral uit vocht opgebouwd en zie het zo dat wanneer je dit vocht niet dagelijks ‘spoelt’ het stilstaande water als een moeras wordt. Door te masseren breng ik beweging in het vocht van je lichaam (o.a. bloedvaten, lymfestelsel) en als dit vocht dus veel afvalstoffen draagt uit de blokkades in jouw lijf, kunnen deze, indien niet goed gereinigd, ongemak en ziekte veroorzaken als spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en koorts.

Neem na de massage lekker de tijd voor jezelf, maak je dag niet te hectisch!

En tot slot vind ik het fijn om feedback te krijgen. Dus mocht je na de behandeling ongemakken opmerken, of juist fantastische veranderingen, wil je graag nog iets zeggen over wat de behandeling met je heeft gedaan dan hoor ik dat graag!