Boek nu

Chakra behandeling

Wat doet deze behandeling voor je?

Om beter te begrijpen wat de behandeling voor je doet leg ik je eerst uit wat chakra’s zijn.

Chakra’s zijn knooppunten en centra van energie, in de vorm van wielen. Deze vergelijking wordt gemaakt omdat deze punten in gezonde toestand altijd in beweging zijn, rond, draaiend als een wiel. Net als de noord- en zuidpool heeft ons lichaam een bovenste en onderste chakra. Alle energieën worden tussen deze twee polen bewaard. Totaal onderscheiden we zeven hoofdchakra’s die zowel aan de voor als achterkant van het lichaam meetbaar zijn.

De chakra’s absorberen de universele energie (Chi, Prana etc genaamd) en sturen deze naar het zenuwstelsel en het bloed om het lichaam te voeden. Ze hebben niet alleen een fysieke uitwerking maar ook op de emoties en ons geestelijk welzijn. Iemand is gezond als de chakra’s in evenwicht zijn en er in deze centra van levensenergie geen blokkades zijn.

Het doel van deze behandeling is om evenwicht te brengen in jouw lichaam.

Hoe werkt de behandeling?

Chakra’s kunnen gesloten of weinig actief zijn, de verkeerde kant op draaien of juist hyperactief zijn. Door de weerstand van jouw lichaam te meten op elk energetisch punt kom ik er achter welke punten aandacht nodig hebben. Daarna zal ik beginnen met de behandeling van de energetische punten van jouw lichaam met als doel om deze weer in de goede richting sturen. 

De chakra’s liggen op de middenlijn van het lichaam en corresponderen met bepaalde zenuwcentra en bepaalde delen van het lichaam. Ik werk van de basis chakra naar de kruin chakra, met als doel de energetische wielen te openen, activeren en de goede kant op te laten draaien.

Prijzen

Wat je kan verwachten

Voorbereiding

Je hebt nog nooit een massage ontvangen en bent nieuwsgierig. Je staat op het punt om te boeken maar weet niet goed wat je kunt verwachten? Fantastisch, leuk dat je zo ver bent gekomen en mijn website hebt doorgebladerd. Hieronder geef ik je meer informatie.

Allereerst is het fijn om te weten dat alles wat je mij vertelt, of laat zien, in een veilig omgeving zal zijn en niet met derden zal worden gecommuniceerd tenzij jij daar specifiek toestemming voor geeft (bijv. in geval van overleg met arts, therapeut of behandelaar).

Plan een behandeling lekker op een moment in de week, op een moment van de dag dat je weet dat je daarna niet veel meer hoeft. Simpelweg om het feit dat jij jouw lichaam de tijd geeft bij te komen van de behandeling, en de behandeling zijn werk kunt laten doen zonder meteen in de stress te zijn van nieuwe afspraken en verplichtingen.

Binnenkomst

Wees lekker op tijd, dat scheelt ook een hoop stress.
Bij binnenkomst mag je de massageruimte betreden en zal ik je kort vragen hoe het met je gaat, hoe je je voelt. Wat jij mij hierin toevertrouwt blijft tussen ons, daarover spreek ik niet met anderen. 

Afhankelijk van de massage die ik je geef hoef je niet geheel ontkleed op tafel te komen liggen. Je mag bij de chakra behandeling je kleren aanhouden, daar werk ik overheen.

Dan mag je op tafel komen liggen. Ik dek je toe met een deken afhankelijk van het weer en indien dat niet te warm wordt.

Behandeling

Bij de chakra behandeling zal ik op een aantal van de energetische plekken van het lichaam jouw lijf aanraken, verder werk ik vooral boven, in het energetische veld van, jouw lichaam.
Bij sommige behandelingen gebruik ik attributen. Voor deze behandeling zal dat een pendel zijn, waarmee ik de richting en intensiteit van de energetische wielen kan meten. Deze bevindingen zal ik ook opschrijven.

Tijdens de behandeling mag je altijd aangeven of iets prettig voelt, op een manier pijnlijk is of niet verdraagzaam is, en of ik moet stoppen. Jij hebt de controle, ik zal niets doen waar jij je niet fijn bij voelt.

Mocht je tijdens de behandeling misselijk worden, hoofdpijn krijgen of duizelig worden laat het mij dan direct weten want dan zal ik de energie terugdraaien en daarna de behandeling afsluiten. Voel je nimmer beschaamd of bezwaard om te zeggen dat het genoeg is geweest. Juist daarmee geef je heel goed jouw grenzen aan en gaan we een volgende keer proberen of we die grens al kunnen/mogen verleggen om jou meer ontspanning te brengen.

In de hectiek van ons leven geven we vaak onze grenzen pas (te) laat aan. Om dit op de massagetafel wel te doen noem ik zelfzorg. Je hebt namelijk een behandeling geboekt om goed voor jezelf te zorgen.

Na afloop

Na de behandeling zal ik rustig eindigen met een energetische verdeling. Dit is een fijne, zachte aanraking met lichte druk om je tot rust te manen, weer contact te laten voelen met jouw lijf. Ik werk dan van je schouders, naar je voeten en sluit daarmee de behandeling af.

Hierna zal ik de ruimte even verlaten, was ik mijn handen en haal ik lekker een glaasje water voor je. Dit is voor jou nog even een moment om te voelen wat de behandeling met je heeft gedaan, hoe het is gesteld met jouw ademhaling en hoe jouw lijf nu aanvoelt.

Bij binnenkomst zal ik je omhoog helpen, mag je nog even zittend op tafel rustig je glaasje water opdrinken en dan jezelf aankleden.
Drink gedurende de dag extra water, meer dan je van jezelf gewend bent. Water helpt om je lichaam te reinigen. Ons lichaam is vooral uit vocht opgebouwd en zie het zo dat wanneer je dit vocht niet dagelijks ‘spoelt’ het stilstaande water als een moeras wordt. Door te masseren breng ik beweging in het vocht van je lichaam (o.a. bloedvaten, lymfestelsel) en als dit vocht dus veel afvalstoffen draagt uit de blokkades in jouw lijf, kunnen deze, indien niet goed gereinigd, ongemak en ziekte veroorzaken als spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en koorts.

Neem na de behandeling lekker de tijd voor jezelf, maak je dag niet te hectisch!

En tot slot vind ik het fijn om feedback te krijgen. Dus mocht je na de behandeling ongemakken opmerken, of juist fantastische veranderingen, wil je graag nog iets zeggen over wat de behandeling met je heeft gedaan dan hoor ik dat graag!